Melkvrij uit eten? Hoe vind je een restaurant?

739

Wil je er 110% zeker van zijn dat je melkvrij uit eten kunt gaan zonder zorgen aan tafel. Bereid je dan goed voor door te reserveren bij een allergievriendelijk restaurant óf door contact op te nemen met het restaurant van je keuze. Heb je een favoriet restaurant waar je graag uit eten wilt, maar je weet niet zeker of ze rekening kunnen houden met je dieet, bel ze dan vooraf op. Leg uit wat je dieetwensen zijn en vraag of ze daar rekening mee kunnen houden. Zo ja, dan is dat fijn geregeld. Zo nee, zoek meteen verder naar een ander restaurant.

Melkvrij restaurant zoeken met filters ‘lactosevrij’ of ‘vegan’

Een handig startpunt voor het zoeken naar een restaurant waar ze rekening kunnen houden met een melk allergie of lactose intolerantie vind ik websites als The Fork of restaurantgids Eet.nu waarbij je kunt filteren op dieetwensen. Hoewel je niet kunt filteren op melkallergie kun je wel filteren op ‘lactosevrij‘ of ‘vegan‘. Deze termen zijn geen 100% fit voor een volledig melkvrij dieet of een dieet zonder melk waarbij je wel vlees eet, maar het zie het als een startpunt. Restaurants die lactosevrije of vegan gerechten serveren, hebben meestal maaltijden op het menu staan die ze makkelijk naar jouw dieetwensen kunnen aanpassen of weten hoe ze rekening moeten houden met voedselallergieën.

Bekijk de pagina van het restaurant of ga naar hun website en ga op zoek naar het menu. Staan er melkvrije opties op de menukaart of geven ze informatie over het rekening houden met allergieën? Grote kans dat je hier goed terecht kunt. Weet je het niet zeker, bel dan het restaurant even op om te informeren naar de mogelijkheden.

Munched – dé restaurantgids bij voedselallergieën

Nieuw (2021) en nog in ontwikkeling, maar Munched beloofd een zeer fijn platform te worden om eenvoudig restaurants te vinden voor alle soorten allergieën. Op dit platform kunnen restaurants aangeven of ze geschikt zijn voor mensen met 16 soorten voedseluitdagingen. Onder die voedseluitdagingen vallen tenminste de 10 allergenen waarvan restaurants verplicht zijn om ze aan te geven, maar daarnaast kun je ook zoeken op vegetarische of veganistische dieetwensen. Je kunt zelf ook restaurants aanmelden en aangeven wat jouw ervaring is. Doe dat ook vooral! Zo kunnen we helpen om dit platform te laten groeien, en daarmee elkaar weer helpen makkelijker uit eten te gaan.

Vegan, melkvrije restaurants vinden via Happy Cows

Eet je graag vlees of vis, sla deze optie dan over. Maar wil je zeker weten dat er géén melk in je eten zit, dan zijn vegan restaurants wel een hele goede optie om lekker uit eten te gaan zonder zorgen. Happy cow is een internationale community van vegans en vegetariërs die gezonde voeding makkelijker vindbaar en toegankelijk willen maken. Op de website van Happy Cow kun je eenvoudig zoeken naar vegetarische (wél met melk en kaas) en vegan restaurants en winkels die de communityleden met elkaar op de kaart zetten

Wil je melkvrij uit eten, zoek dan op woonplaats in het zoekvenster en vind vegan restaurants, bakkerijen, hotels, cafés, winkels en meer in de buurt.

Zijn er meerdere allergieën waar je op moet letten zoals soja, gluten of noten en eventueel ‘sporen van’, check dan ook bij deze restaurants vooraf in hoeverre zij dit kunnen uitsluiten. Ook al zou je er vanuit kunnen gaan dat er bij plantaardige maaltijden geen zuivel aan te pas komt, vertrouw nooit helemaal op aannames, maar zorg dat je het zeker weet.

Zoek in Google naar restaurants + lactosevrij

Websites zoals the Fork hebben tegenwoordig een sterk commerciële component waardoor lang niet alle interessante of geschikte restaurants meer via de site te vinden zijn, tenzij ze ervoor betalen. Leveren ook de andere sites geen goede resultaten, dan is Google je vriend. Wil je melkvrij uit eten zoek op lactosevrij + restaurant of vegan + restaurant om tot de meeste resultaten te komen. Lactosevrij is geen precieze match als je helemaal geen dierlijke melk wilt of kunt verdragen. Maar aangezien lactose intolerantie vaker voorkomt dan een melkallergie, is het een handig begin om restaurants te vinden die rekening kunnen houden met dieetwensen rondom melkproducten.

Bewaren op Pinterest!

Verzamel alle handige informatie over leven zonder melk op een Pinterest bord.

Foto binnenkant restaurant  met daaroverheen de tekst: Melkvrij uit eten - hoe vind je een allergievriendelijke restaurant? - www.milkfreeacademy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Milkfree Academy © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden.
Close