Over Milkfree Academy

Hi! Is melk vermijden belangrijk voor jou, je kind, partner of iemand anders in je directe omgeving? Wat fijn dat je hier bent uitgekomen.

Milkfree Academy wil je helpen om het leven zonder melk makkelijker te maken. Of je nu zelf geen melk mag, je partner, je kind of iemand anders in je directe omgeving. Ik wil je laten zien dat melkvrij leven geen beperking hoeft te zijn om smaakvol te eten en lekker te leven. Beginnen met een melkvrij dieet is lastig, frustrerend en kan behoorlijk confronterend zijn op onverwachte momenten. Voor sommigen is een aangepast dieet alleen een korte periode nodig, voor anderen betekent het een levenslange aanpassing. Met welk doel je hier ook bent, ik help je graag een stap verder in de juiste richting.

Zoek je een specifiek recept of product? Weet je even niet meer waar je moet beginnen? Stel je vraag onder een bericht in de comments of laat een berichtje achter via Instagram.

Wie zijn wij?

Ik ben Hazel en samen met mijn man, twee jongens (6 en 9) en kattenbroers Pieter en Benjamin woon ik in Utrecht. In 2009 ontdekten we via bloed- en darmflora onderzoek en een langdurig eliminatiedieet dat mijn man overgevoelig is voor caseïne (melkeiwit) en sterk reageert op alle producten waar dierlijke melk in is verwerkt. Zelfs bij kleine hoeveelheden. Sindsdien vermijdt hij alles waarin melk verwerkt is en koken en bakken we melkvrije maaltijden. Ons uitgebreide verhaal vertel ik je in ‘Waarom eten wij melkvrij?‘.

Waarom Milkfree Academy?

Tijdens de lock down periodes merkte ik op dat mensen die nu starten met een melkvrij dieet nog steeds dezelfde worstelingen en zorgen doormaken als wij 12 jaar geleden. Zelfs nu er zoveel meer geschikte producten op de markt zijn. Waar begin je, waar moet je op letten, wat kun je gebruiken, wat niet? Dat moet toch makkelijker te maken zijn? Er werd een zaadje geplant voor Milkfree Academy. Op deze website bied ik je informatie en recepten om het je makkelijker te maken om een melkvrij dieet te volgen. Ik heb geen opleiding tot voedingsdeskundige of diëtist en zal je daarom niet voorzien van medische adviezen.* Maar na ruim tien jaar ervaring met melkvrij koken en bakken, kan ik je wel helpen om de switch te maken.

Plantaardige alternatieven voor zuivel

Gelukkig komen er dankzij de ‘eiwitrevolutie’ steeds meer plantaardige alternatieven bij voor alles dat melk ademt. De recepten die we tegenwoordig maken zijn anders dan voorheen, maar in grote lijnen maken we nog steeds veel van onze lievelingsgerechten. We hebben deze gerechten inmiddels zo aangepast dat we die met het hele gezin veilig kunnen eten. Maar bij sommige maaltijden zoals met pizza maken we een uitzondering. De kinderen krijgen pizza’s met ‘echte’ kaas en wij nemen een vegan alternatief.

Ervaringsverhalen

Heb jij een bijzonder verhaal dat je wel wilt delen? Misschien omdat je een goede manier hebt gevonden om met dit dieet om te gaan. Misschien omdat je denkt dat een ander inspiratie krijg of troost put uit jouw verhaal? Stuur me even een berichtje op info@milkfreeacademy.nl me je contactgegevens en ik zal contact met je zoeken.

Liefs, Hazel


* Disclaimer: Heb je (ernstige) klachten en twijfel je of je klachten worden veroorzaakt door melk? Milkfree Academy kan geen diagnoses stellen of geven. Neem bij serieuze klachten eerst contact op met je huisarts of een gespecialiseerde diëtist voor een officiële diagnose.

Close
Milkfree Academy © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden.
Close