1/4tl waterVervang eventueel door citroensap voor een frissere smaak.
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix kokos, gecondenseerde kokosmelk en pandan extract goed door elkaar tot een kleverige massa.
Schep met een ijslepel bolletjes van het kokosmengsel op een bakplaat. Laat voldoende ruimte vrij rondom de bolletjes, ze zetten nog wat uit tijdens het bakken.
Bak 15 minuten op 175 °C tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Wanneer je de kokosmakronen uit de oven haalt, zijn ze nog heel zacht. Eenmaal uit de oven zullen ze nog wat verder uitharden. Na 10 á 15 minuten zul je merken dat ze steviger zijn geworden, maar ze zullen een beetje zacht blijven aanvoelen. Je moet ze in ieder geval kunnen optillen zonder dat ze meteen uit elkaar vallen. Twijfel je over de stevigheid, bak ze dan nog een paar minuutjes per keer.
Glazuur
Meng poedersuiker met de pandan extract en het water tot een dik maar vloeibaar papje. Is het helemaal niet vloeibaar voeg dan enkele druppels water toe. Neem een theelepeltje glazuur per koekje en drizzle de glazuur heen en weer over de kokosmakronen.