Meng in een grote kom de broodmix met een hoeveelheid water zoals op de verpakking staat omschreven.
Dek de kom af en laat 30-60 minuten rijzen op een warme plek in huis totdat de hoeveelheid deeg ongeveer is verdubbeld.
Bosbessen vulling maken
Doe bosbessen, suiker, maizena en water in een steelpan en breng op een laag vuur al roerend aan de kook. Blijf rustig roeren totdat je merkt dat de vulling dik begint te worden. Als het een beetje geleiachtig wordt, zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen, terwijl je ondertussen het deeg uitrolt.
Bestuif je werkblad ruim met bloem, neem het deeg uit de kom en bedek met wat extra bloem als je merkt dat het deeg nog erg plakkerig is. Maak van het deeg een langwerpige rol en rol dan uit met de deegroller tot een lap van ongeveer 25 x 45 cm.
Bestrijk het deeg met de bosbessenvulling en rol het daarna over de lengte op tot een rol. Snijd de rol in 12 gelijke delen en leg ze met de snijkant omhoog, naast elkaar, in een bakvorm of op een bakplaat met bakpapier.
Maak de broodjes een beetje vochtig, dek af en laat nog een half uur rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C (210 °C voor een hetelucht oven).
Schuif de broodjes in het midden van de oven en zet onder in de oven het vuurvaste schaaltje met water. Bak de broodjes 10 minuten op 230 °C en zet daarna de oven lager op 200 °C. Bak dan nog 5 tot 10 minuten.
Glazuur
Meng de poedersuiker en citroensap tot een dik vloeibaar mengsel en besprenkel de broodjes ermee. Strooi daarna de citroenrasp over de broodjes. Voor wat zoetere broodjes maak je een dubbele hoeveelheid glazuur.Scheur de broodjes voorzichtig van elkaar los en enjoy!
Notities
Vers uit de oven zijn deze broodjes het allerlekkerst. Heb je ze niet allemaal op dag 1 nodig, vries een deel van de bolletjes dan meteen in en warm op een ander moment weer op.