Zet een ruime pan water op het vuur voor de pasta en breng aan de kook.
Schil de pompoen en snijd in blokjes van ong. 2 cm. Doe de pompoenblokjes in een pan en vul deze met water totdat de pompoenblokjes net onder water staan.
Breng de pompoenblokjes aan de kook en laat 5 minuten koken totdat ze zacht beginnen te worden, maar nog wel een beetje stevig zijn. Dit kan iets langer duren als je bevroren pompoenblokjes gebruikt. Giet de pan af en laat de blokjes staan tot gebruik.
Voeg dan de pasta toe aan het kokende water en kook het aantal minuten zoals volgens de verpakking nodig is.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, pers de knoflook uit en pers de halve citroen.
Bak de rode ui in een beetje olijfolie op een laag vuur circa 3 minuten totdat deze zacht is geworden. Voeg dan knoflook en pompoenblokjes toen en bak ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg als laatste de spinazie toe en bak mee totdat deze helemaal geslonken is.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng er de ricotta en het citroensap doorheen en voeg tenslotte het pompoenspinaziemengsel toe. Warm het geheel nog even op in de pan en voeg peper en zout toe naar smaak.
Notities
Tip
Geef je pasta nog een hartige of crunchy bite door grof gehakte cashewnootjes of geroosterde pijnboompitjes toe te voegen. More cheeeese?Check je supermarkt voor vegan pecorino of geraspte vegan mozzerella en bestrooi je pasta hiermee naar smaak :-)