200 ml rijstmelkof een andere plantaardige melk met neutrale smaak
2elbloem
3tl suiker
20gram plantaardige boter Violife
Instructies
Vet de ovenvaste schaaltjes in met boter of olie en verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de rabarberstelen en snijd 100 tot 150 gram rabarber in plakjes. Verdeel over de twee bakjes.
Weeg custardpoeder en suiker af en roer door elkaar. Neem van de 200 ml plantaardige melk 3 eetlepels melk af en roer dat door het custardmengsel tot een glad papje.
Breng in de steelpan de rest van de melk aan de kook en zet het vuur dan laag. Roer het custardmengsel hierdoorheen en roer door tot het een dikke vla begint te worden. Zet het vuur uit en verdeel de custard over de twee schaaltjes.
Kneed met je vingertoppen 2 eetlepels bloem, 3 theelepels suiker en 20 gram plantaardige boter door elkaar totdat er grove kruimels ontstaan. Verdeel deze 'crumble' over de schaaltjes en bak 15 tot 20 min. op 180°C totdat de bovenkant goudbruin kleurt en of de custard begint te bubbelen.
Laat even een paar minuten afkoelen en serveer! Meer zin in een koud toetjesdessert? Laat dan helemaal afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Notities
AllergenenHet recept voor deze rabarber crumble is volledig plantaardig en dus vegan. Bij dit recept heb je geen zuivel of ei nodig. Het recept is dus melkvrij, lactosevrij en ook sojavrij en notenvrij. De custardpoeder van Koopmans en vioblock van Violife bevatten deze producten ook niet. In