zonnebloemolie / plantaardige boterom in te bakken
Instructies
Doe de bloem met het zout in een kom.
Giet de helft van het bietensap bij de bloem in de kom en mix met de garde tot je een dik papje krijgt. Wordt het te dik om te kloppen, voeg dan steeds wat meer bietensap toe totdat je een glad dik beslag krijgt zonder klontjes. Mix dan de rest van het bietensap erdoor.
Mix het ei door het beslag.
Verhit een pan op middelhoog vuur en doe een paar druppels zonnebloemolie in de pan. Als de pan heet genoeg is, doe je een schep van het beslag in de pan. Bak tot het midden van de pannenkoek niet meer vloeibaar is, draai de pannenkoek om en bak nog even aan de andere kant.
Notities
Met dit recept heb ik kleine pannenkoeken gemaakt van ongeveer 15 á 20 cm doorsnede. Per pannenkoek heb ik ongeveer 70 ml beslag gebruikt. Op die manier haal je ongeveer 10 pannenkoeken uit dit beslag.Vind je de smaak van bieten een overweldigend idee. Neem dan bijvoorbeeld een deel ongezoete havermelk, amandelmelk of sojamelk en combineer dat met de bietensap.