100gram(vegan) pure chocolade / rijstmelkchocolade
Hartjes sprinkles
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Doe water, zout, suiker en margarine in een steelpan. Verwarm op een middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en langzaam begint te koken. Voeg de bloem toe en mix met een pollepel tot het beslag een samenhangend geheel vormt dat tijdens het roeren makkelijk van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat al roerend een beetje afkoelen. Voeg dan één voor één de eieren toe en roer goed door het beslag.
Vul een spuitzak met het beslag. Spuit bolletjes van 3 á 4 cm op een bakblik en houdt voldoende ruimte tussen de soesjes zodat ze in de oven kunnen uitzetten.
Bak de soesjes 15 tot 20 minuten op 200 °C tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
Soesjes vullen
Klop 300 ml van de slagroom stijf met een zakje Klop Fix. (De Klop Fix kun je weglaten, maar geeft de slagroom net wat extra stevigheid om goed in de soesjes te blijven zitten. Sojaslagroom kun je niet zo stijf kloppen als normale slagroom waardoor de kans groter is dat het 'wegloopt' uit je soesjes. Toch geen klopfix? Sla de slagroom dan zo stevig mogelijk en doe de soesjes na het vullen zo snel mogelijk in de koelkast.)
Doe de slagroom in een spuitzak. Knip de soesjes aan onderkant voorzichtig een heel klein beetje in of duw de punt van de spuitzak er voorzichtig in en knijp zachtjes in de spuitzak totdat je voelt dat het soesje bol en gevuld is.
Chocolade topping en sprinkles
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom.
Breng de overgebleven 200 ml slagroom in een kleine pan tegen de kook aan en giet over de chocolade. Laat een minuutje staan en roer dan met een garde tot je een gladde glanzende chocoladesaus hebt.
Dip de gevulde soesjes één voor één in de ganache en bestrooi daarna met sprinkles. Bewaar de soesjes tot serveren in de koelkast.