Doe alle ingrediënten in een maatbeker of kom. Mix kort met een garde, blender of staafmixer op een lage snelheid door elkaar zodat het niet gaat schiften.
Schenk de vegan Baileys via een trechter in een gesteriliseerde fles.
Serveer in een glas met wat ijs of maak een verrukkelijke cocktail.
Zeker 2 maanden houdbaar in de koelkast.
Notities
Fles steriliseren?Je kunt potten en flessen steriliseren door ze eerst goed af te wassen en daarna te koken in een pan kokend water of een kwartiertje op 150 graden in de oven te leggen. Laat ze in de oven afkoelen of pak ze heel voorzichtig uit de oven.Doppen en deksels kun je steriliseren door ze na het afwassen 5 minuten uit te koken in een pannetje water. Plantaardige room toevoegen (optioneel)In de koeling kan de Baileys een beetje stroperig worden. Maak het eventueel vloeibaarder door 50 - 100 gram sojaroom of haverroom toe te voegen.