500gramplantaardige Griekse yoghurt(op basis van soja of havergurt van Oatley)
2tenenknoflook
1,5elverse dille fijngesneden
1elwitte wijnazijn
2el olijfolie extra vergine
zout & peper naar smaak
Instructies
Zet een kom klaar met een zeef erbovenop.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp fijn en doe de rasp in de zeef. Laat de komkommer uitlekken en knijp er met je handen zoveel mogelijk vocht uit.
Rasp de knoflook, hak de dille fijn en meng samen met de wijnazijn, olijfolie en komkommer door de Griekse yoghurt. Meng goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.
Notities
Note: Gebruik bij voorkeur vegan Griekse yoghurt op basis van haver of soja. Kun je dit niet eten van wegen een intolerantie of allergie, neem dan het liefst een neutrale ongezoete yoghurt.