Warme chocolademelk zonder melk mét slagroom (vegan)
Servings 1persoon
Voorbereidingstijd 2 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 12 minutenmin
Equipment
1 pan
1 spatel
1 mok
Ingrediënten
50grampure chocolade(let op melkvrij / vegan)
200mlhavermelk (of andere plantaardige melk)
1toefplantaardige slagroom*
Optioneel
Bestrooi de slagroom eventueel met een beetje kaneel of cacao.
Mini-marshmallowsLet op de marshmallows in de supermarkt zijn meestal melkvrij, maar niet vegan.
Instructies
Verwarm de melk op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.
Breek de chocolade in kleine stukjes (hoe kleiner, hoe sneller het smelt) en doe bij de warme melk in de pan. Roer voorzichtig totdat de chocolade helemaal is gesmolten en is opgenomen in de melk.
Notities
* Plantaardige slagroomWil je een echte toef slagroom boven op je chocolademelk dan is de AH topping of AH soja topping (plantaardig alternatief voor slagroom) de beste keuze. Sojavrije, melkvrije slagroomRice Whip van Soyatoo komt in een spuitbus en vonden wij een prima alternatief voor slagroom, totdat de AH topping verscheen.Welke zuivelvrije melkWelke zuivelvrije melk je gebruikt, is afhankelijk van je eigen smaak. In principe kun je voor dit recept alle soorten plantaardige melk gebruiken: amandelmelk, sojamelk, rijstmelk, havermelk, cashewmelk, hazelnootmelk. Kies bij voorkeur een ongezoete variant, zodat de smaak niet te zoet wordt. Lactosevrije melk is geen optie wanneer je koemelk moet mijden, ben je lactose intolerant en is deze melk wel een optie voor je dan kun je dit prima gebruiken.