Ginger Ale met munt

936

Alcoholvrij drinken in januari en ook in de rest van het jaar? Lekkere alcoholvrije drankjes waar net iets meer werk in zit, maken het makkelijker om een drankje af te slaan. Zoals deze ginger ale met munt. Ginger ale is niet iets dat ik elke dag drink. Maak ik het weekend met wat ijsklontjes en een takje munt erbij, dan geeft me dat het gevoel dat ik ook een speciaal drankje drink.

Happy new year trouwens en een mooi 2022 voor jou! Hoe gaat het met je goede voornemens? Meer bewegen, niet meer roken, gezonder eten, minder suiker, minder alcohol, vaker …, minder …? Hoewel ik geen speciale goede voornemens hebt gemaakt, beginnen we het jaar met een Dry january om even te resetten van alle gezellige drankjes in de decembermaand. In plaats van wijn of bier, maken we het gezellig met alcoholvrije drankjes, wat prima goed te doen is natuurlijk.

Deze ginger ale met munt kwam in mijn leven toen ik zwanger was van mijn tweede, jongste zoon, een nogal turbulent jaar. Ik was net gestart als ZZP-er toen ik mijn zwangerschap ontdekte. Na wat mentale aanpassingen aan mijn toekomstverwachting, moest ik nog eens dubbel bijschakelen toen mijn vader niet veel later dat jaar onverwacht werd opgenomen. Vasculaire dementie, bleek de diagnose. Vanaf daar werd het een lange, lange weg down hill met revalidatie, verzorgingshuis en mantelzorgen.

Het lukte mij in die periode maar moeilijk om los te komen van alle zorgen en even tijd te nemen voor mezelf. De rust vond ik in die periode vooral door met vrienden buitenshuis af te spreken. Even het huis uit om tijd te maken voor iets anders.

Ginger ale met munt

Alcoholvrije drankjes

Toen ik met vriendin C, die sowieso weinig alcohol drinkt, op een vrijdagavond de stad in trok, moesten we een alternatief. Zwanger zijn betekende voor mij geen druppel alcohol drinken. Alcoholvrije wijn was echt niet te pruimen, en nog steeds niet (anno 2022) volgens Onno Kleyn, dus scanden we uitvoerig de drankkaart en kwamen uit op ‘doe dan maar de ginger ale‘. Op veel alcoholvrije drankjes raak je snel uitgekeken en van een hele avond aan je ice tea of appelsap sippen bij een etentje word je ook zo flauw. Voor de liefhebbers is er inmiddels een groot assortiment aan alcoholvrije bieren verkrijgbaar, maar toen nog niet.

Wij dachten een flesje frisdrank met leeg glas geserveerd te krijgen, maar de bediening bracht ons een boven verwachting sierlijk opgemaakt drankje. Niet gewoon een glas ginger ale, maar één met ijsklontjes, een takje munt, een schijfje citroen, een rietje en nog wat vrolijke versiering, the whole shebang!

Ginger ale bevat geen melk

Fijn aan dit drankje is dat je je in geen geval zorgen hoeft te maken over mogelijk verborgen melkdeeltjes. De hoofdbestanddelen zijn meestal: koolzuurhoudend water, gember (natuurlijk of kunstmatig), voedingszuur en waarschijnlijk een behoorlijk deel suiker en nog meer ingrediënten zoals kleurstof en aroma, waarvan je je afvraagt of het echt allemaal nodig is. Echt gezond is frisdrank dan ook niet, ook niet de light variant. Maar dronken word je er in ieder geval niet van 🙂

Maak je eigen versie

Ginger ale is voor mij ook niet iets om de hele avond te drinken, maar het is lekker fris en prikkelend voor de verandering. Mix met wat fruit, of een citroentje en een takje munt of rozemarijn et voilá, je gezellige alcoholvrije drankje is ready to be served! Liever geen suiker? Kies dan een ginger ale met 0% suiker.

Ginger ale met munt

Porties 4 glazen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Equipment

  • 4 longdrink glazen

Ingrediënten

  • 8 takjes munt
  • 800 ml ginger ale
  • 1 citroen / limoen
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul de glazen tot maximaal de helft met ijsblokjes.
  • Was de takjes munt, kneus ze een beetje en stop 1 á 2 takjes munt in elk glas.
  • Was de citroen of limoen. Snijd er een aantal schijfjes vanaf en verdeel over de longdrink glazen.
  • Vul de glazen op met ginger ale.
  • Dompel ze een beetje heen en weer om de smaak van de munt aan de ginger ale te geven. Voeg eventueel een schijfje citroen toe en serveer.
calorieën: 78kcal
Gang: Drinks
Keuken: Engeland
Trefwoord: alcoholvrij, cocktail, drankjes, eivrij, gember, glutenvrij, koemelkvrij, munt, notenvrij, sojavrij, vegan, vegetarisch, weekend, zuivelvrij, zwanger

Nutrition

Caloriën: 78kcal | Koolhydraten: 18.8g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
Milkfree Academy © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden.
Close