Ik ga naar een feestje en neem mee: mijn melkvrije taart

445

Je wordt uitgenodigd voor een borrel, verjaardag of etentje en je denkt leuk! Het zijn je vrienden, collega’s of familie en ze kennen je al langer en weten dat je niet tegen melk kan. Fijn! Zo’n feestje waar rekening wordt gehouden met je dieet en je je nergens druk om hoeft te maken. Je kunt van alles eten en drinken en meegenieten met de rest. Wat een heerlijkheid!

Helaas, helaas is de realiteit nét iets anders. Want in werkelijkheid zijn mensen vooral met zichzelf bezig! Niet uit egoïsme, maar in het leven van alledag is het praktisch gezien niet haalbaar om steeds bij alles en iedereen stil te staan. Wie welke diëten volgt, is informatie dat bij de meeste mensen niet blijft hangen. Bovendien, de meeste mensen kennen diëten als iets dat je ’tijdelijk’ doet. Tenzij je er zelf een interesse voor hebt, met iets vergelijkbaars bezig bent, of een bovenmatige interesse hebt in alles dat met eten te maken heeft.

Heel bot gezegd, zal het de meeste mensen een worst wezen wat je wel of niet eet. Tenzij je ze nadrukkelijk vraagt om rekening te houden met je dieet. Maar hoe doe je dat? Hoe vraag je een iemand om rekening te houden met jouw melkvrije dieet en misschien nog wel andere eetwensen? ik weet dat wij dit zelf erg lastig vinden en de Melkvrije Man het om die reden ook liever niet doet. Wél als het gaat om werkborrels en ook wel als er bij hem naar gevraagd wordt. Maar als het er op aankomt, laat hij het vaak maar gebeuren.

Wanneer je al een tijdje bezig bent met een zuivelvrij dieet, dan weet je taarten zonder melk zijn echt lastig te krijgen. Je moet er speciaal voor op pad en soms moet je er ook speciaal om vragen bij een bakker. Het liefst ruim van tevoren, ook nog. Grote kans dat degene die het feestje geeft er nét niet aan gedacht heeft dat je geen melk mag. Misschien weten ze het (nog) niet, of ze zijn het weer vergeten (dit gebeurt meer dan je denkt!). Maar in veel gevallen weten mensen ook gewoon niet zo goed wat ze dan wel of niet moeten regelen.

Wat ook nog wel eens gebeurt is dat mensen het wél weten en speciaal voor jou één stukje taart bij een speciale bakker hebben geregeld. Maar dat blijkt dan nét niet zo je ding te zijn. Jaaa.. wat doe je dan? Durf het dan maar eens te laten staan. 😉

En daarom… is het misschien helemaal niet raar om je eigen taart of melkvrije borrelnootjes mee te nemen naar een feestje of verjaardag. Vaak vind een organisator van een feestje dat eigenlijk nog wel prettig ook, want jij weet precies wat je wel en niet kan eten. Toch? Voor de organisator betekent het in elk geval dat hij of zij er niet meer naar hoeft om te kijken.

Dit vergt wel wat extra energie van jouw kant, dus vraag jezelf hoe belangrijk het voor je is. Is het een belangrijk feestje, of een feestje bij iemand die je goed kent. Ga van tevoren gewoon even na wat de bedoeling is. Taartje, borrel of etentje? Op basis daarvan kun je dan verder uitzoeken wat je kunt doen. Eten meenemen of het eetmoment overslaan. Duurt het feestje maar kort, dan is niet eten sowieso een optie. Maar neem voor de zekerheid een melkvrije snack mee in je tas.

Hoe denk jij over het zelf meenemen van een taart, borrelhapjes of iets anders naar een feestje?
Vertel het ons in de comments.

Fotocredit: by Jeremy Bishop on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Milkfree Academy © Copyright 2021. Alle rechten voorbehouden.
Close